Ruurlo en omgeving

Een rijke historie met een levendig hart

Ruurlo, gemeente BerkellandRuurlo, waar Berend Wildrik eind 18e eeuw de eerste proeve van de Grondwet schreef, heette vroeger Roderlo. Dit is een samentrekking van de woorden ‘rode’ (gerooid bos) en ‘lo’ (open parkbos). Ruurlo behoort samen met Borculo, Eibergen en Neede tot de gemeente Berkelland. In het oude hart van Ruurlo vindt u een levendig plein, gezellige horecagelegenheden en diverse winkels.

Verder heeft het dorp basisscholen, muziekcentra, sportaccommodaties en een modern gezondheidscentrum. De rijke historie manifesteert zich door het prachtige 16e-eeuwse kasteel, de 400 jaar oude Kroezeboom en de authentieke houtzaagmolen. Sportievelingen voelen zich in Ruurlo als een vis in het water. Skeeleren, wandelen, paardrijden, fietsen, kanoën en golfen... Dankzij de heuvels en de oneindige bossen, herbergt Ruurlo een schat aan sportmogelijkheden.

... Eindeloos vrij wonen
op het groenste stukje van Ruurlo

Panorama’s van heuvels, bossen en weilanden

Wie de Achterhoek verkent, ontdekt een weids en glooiend landschap. Dorpen worden afgewisseld door prachtige panorama’s van heuvels, bossen en weilanden. Dichtbij Ruurlo (Oost Gelderland) liggen de gebieden De Haar, Mariënvelde, De Heurne, Brinkmanshoek, De Bruil en De Veldhoek. In het decor van karakteristieke boerderijen en majestueuze kastelen, is deze streek de ideale plek om vrij en rustig te wonen.

Kasteel Ruurlo

Bereikbaarheid: auto en openbaar vervoer

Treinstation RuurloRuurlo is prima te bereiken. Zowel met de auto als het openbaar vervoer. Een doorgaande weg verbindt Ruurlo met Zutphen en Winterswijk. Om de verkeersdrukte in de kern te verlichten, ligt om het dorp een rondweg. Station Ruurlo ligt aan de spoorlijn tussen Zutphen en Winterswijk. Die trein, die elk half uur vertrekt, brengt u binnen 20 minuten in de aangrenzende steden. Andere dorpen in de omgeving zijn via diverse busverbindingen bereikbaar.